Dr. Ruben Van Durme

Dr. Ruben Van Durme is sinds augustus 2010 werkzaam in het ASZ Geraardsbergen als geneesheer-specialist in de Orthopedie-Traumatologie.
Hij is afkomstig uit Gent en studeerde dan ook geneeskunde aan de Universiteit Gent. Zijn opleiding tot geneesheer-specialist ging van start onder Dr. Van Acker te Gent. Nadien volgden tweejaar Antwerpen onder Dr. Van Dooren. Na zes maand in Oostende onder Dr. Goegebuer vervolmaakte hij zijn opleiding, opnieuw te Gent, onder Prof. Verdonk.

Hiema volgde een fellowship prothesechirurgie van het onderste lidmaat bij Dr. Delport te Sint-Niklaas.
Voor hij begon in het ASZ Geraardsbergen werkte hij als staflid in het Militair Hospitaal te Neder-over-Heembeek.
Naast een algemene kennis van de orthopedie en traumatologie heeft Dr. Van Durme zich verdiept in de chirurgie van het onderste lidmaat, met inbegrip van de prothesechirurgie. Hiervoor volgde hij verschillende bijkomende opleidingen in binnen- en buitenland.

Binnen de associatie met Dr. Van Iseghem, Dr. Heyman en Dr. Cottenie focust hij zich op de pathologie van knie- en heupgewricht alsook van de enkel en de voet.
Hij is gelicentieerd specialist in de Lazirush-kniegroep, alsook lid van verschillende binnen- en buitenlandse wetenschappelijke verenigingen:

BVOT : Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie
BKS : Belgian Knee Society
BHS : Belgian Hip Society
ESSKA : European Society of Sports Traumatology, Knee surgery and Arthroscopy
NASS : North American Spine Society