Dr. Dominique Cottenie

Sinds augustus 2003 is Dr. Dominique Cottenie werkzaam in ons ziekenhuis als geneesheer-specialist in de orthopaedie - traumatologie.
Dr. Dominique Cottenie is afkomstig uit Ranst. Hij is getrouwd met Lut en heeft 1 dochter (Ella). Hij studeerde Latijn-Wiskunde aan het Xaveriuscollege in Borgerhout (Antwerpen) en geneeskunde aan het UZ Gent ,alwaar hij ook zijn opleiding tot orthopaedisch chirurg voltooide. 

Zijn vorming tot chirurg was o.a. bij Prof. Dr. Verdonk, Prof. Dr De Wilde, Dr. Van den Daelen ,Dr. Van Overschelde, Dr. De Witte en Dr. Van Nieuwenhuyse (belangrijke artsen in de heup-, knie- en schouderpathologie). Dr. Cottenie heeft, naast een algemene orthopaedische en traumatologische kennis , zich speciaal verdiept in de pathologie en behandeling - met al de recentste ontwikkelingen - van het schouder-, heup- en kniegewricht. 

Daarvoor heeft hij extra opleiding genoten in Belgie (o.a. Dr. Ghijselings), Zweden, Frankrijk, Duitsland , Zwitserland en Nieuw-Zeeland. In 2003 kreeg hij de prijs voor Meest Verdienstelijke Geneesheer-Specialist in Opleiding. Hij is geaccrediteerd specialist in de LaZi-RUSh - Kniegroep (Totale Knie Prothese) en in de GMD -Heupgroep (Totale Heup Prothese). 

Hij is Lid van

BVOT (Belgische Vereniging voor Orthopaedie en Traumatologie) BKS (Belgian Knee Society)
BHS (Belgian Hip Society)
FLESSS (FLemish Elbow and Shoulder Surgeons Society)